Achterhoek

Senioren in Neede kunnen verhuizen naar een appartement

Senioren in Neede kunnen verhuizen naar een appartement
Senioren in Neede kunnen verhuizen naar een appartement © REGIO8
NEEDE - Oudere inwoners in Neede die kleiner willen wonen krijgen de mogelijkheid te verhuizen naar een appartement. Een projectontwikkelaar gaat in de Oudestraat, op de hoek van de Hofmaat en grenzend aan het busplein, drie woongebouwen realiseren met daarin 30 appartementen voor senioren.
De bestaande panden in vooral de Oudestraat (huisnummers 11 tot en met 19) worden vervangen. Op die panden zit nog een horeca- en detailhandelsbestemming en die moet omgezet worden in een bestemming wonen, waarover de gemeenteraad van Berkelland een besluit moet nemen. Het bestemmingsplan moet dus worden herzien.
De drie nieuwe woongebouwen worden omringd door groen en er komen (eigen) parkeerplaatsen bij. Er is Neede behoefte aan seniorenwoningen en het aanbod is beperkt. Er is voor de beoogde dertig appartementen een lijst met potentiële gegadigden en die mensen zijn vrijwel allemaal woonachtig in Neede.

Doorstroming

Bijkomend voordeel is dat de bouw van de appartementen de doorstroming op de woningmarkt bevordert. De huidige woningen van de gegadigden komen vrij voor woningzoekers. Er zijn op het ontwerpbestemmingsplan geen bezwaren binnengekomen. Berkelland gaat als gevolg van de nieuwbouw de fietsenstalling bij het busstation herinrichten.