Achterhoek

Doesburgse wethouder Rob Gossink stopt: ‘Dappere keuze’

Wethouder Rob Gossink (VVD)
Wethouder Rob Gossink (VVD) © Gemeente Doesburg
DOESBURG - Wethouder Rob Gossink (VVD) uit Doesburg legt per 1 oktober zijn taken neer als bestuurder. Walter Eenstroom, fractievoorzitter van de VVD, betreurt het dat Gossink stopt, maar vindt ook dat persoonlijk geluk altijd voorop staat.
“Het is jammer dat hij opstapt als wethouder, maar als partij respecteren wij zijn keuze", reageert Eenstroom op het vertrek. Gossink wil geen wethouder meer zijn, omdat hij niet gelukkig was in zijn rol als bestuurder. Ook geeft Eenstroom aan dat hij meer een uitvoerder was dan een bestuurder.
Binnen de VVD gaan ze zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger. In de tussen tijd nemen de andere wethouders taken over van Gossink. Eenstroom: “De zoektocht zal niet gemakkelijk zijn, want je hebt bepaalde skills nodig om wethouder te zijn.” De VVD heeft volgens de fractievoorzitter een groot netwerk en achterban, dus ze denken een geschikte opvolger te kunnen vinden.

'Echte Doesburger'

Gossink is een echte Doesburger en vond het een eer om wethouder te mogen zijn. “Inhoudelijk was hij erg sterk, maar hij had moeite met de druk van de raad", vertelt Eenstroom. Hij vindt het dapper dat Gossink de keus heeft gemaakt om zijn taken neer te leggen.
Rob Gossink was sinds mei 2022 wethouder en focuste zich onder meer op onderwijs, volksgezondheid, Participatiewet, Wmo en Jeugdwet.