Arnhem en omstreken

Daphne Bergman 23 oktober terug als burgemeester Beuningen

Daphne Bergman
Daphne Bergman © RN7
BEUNINGEN - Daphne Bergman zal maandag 23 oktober haar functie als burgemeester van de gemeente Beuningen weer herpakken. Vanwege gezondheidsklachten heeft Bergman zich in het voorjaar ziekgemeld. Haar taken worden sinds 5 juni door waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld uitgevoerd.
Na een periode van afwezigheid is Daphne Bergman voldoende hersteld om haar werkzaamheden weer op te pakken. Dit besluit nam zij in goed overleg met de commissaris van de Koning, John Berends, en waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. Bergman: “Ik ben hersteld en kijk ernaar uit om met onze inwoners, raadsleden, college en de gemeentelijke organisatie weer aan de slag te gaan voor onze mooie gemeente Beuningen.”

Einde voor waarnemend burgemeester

Bergman bedankt Van Rhee voor haar inzet voor Beuningen. “Ik heb veel waardering voor Corry en de wijze waarop zij de afgelopen periode in Beuningen haar taak als waarnemer invulde. Het gaf mij de rust om goed te kunnen herstellen.” Corry van Rhee-Oud Ammerveld laat weten: “Ik ben heel blij dat Daphne weer hersteld is. Ik heb me in Beuningen heel welkom gevoeld en haar taken met plezier overgenomen. Maar Daphne werd op veel plaatsen gemist als dé burgemeester en het is fijn dat ze haar plek weer kan innemen.”
Voordat Van Rhee waarnemend burgemeester werd van de gemeente Beuningen, ter vervanging van Daphne Bergman, was zij ook enige tijd waarnemend burgemeester van de gemeente Druten. Daar is zij eerder dit jaar opgevolgd door Sigrid Sengers.