Liemers

Rob Mos keert terug als raadslid in Montferland

Rob Mos keert terug als raadslid in Montferland
Rob Mos keert terug als raadslid in Montferland © REGIO8 (archief)
'S-HEERENBERG - Voormalig wethouder Rob Mos keert terug in de gemeenteraad van Montferland als raadslid voor zijn partij Helder. Mos neemt daarbij het stokje over van Jan Mentink, die verder gaat als fractievolger.
“Rob heeft veel meer ervaring dan ik, vandaar dat ik een stapje terug doe”, laat Mentink weten. “Ik blijf wel betrokken bij de fractie.” De voormalig wethouder is volledig hersteld van de niertransplantatie die hij eind juni heeft ondergaan. Mos laat weten verheugd te zijn dat hij zich weer volledig kan inzetten voor de inwoners van Montferland. Tot zijn eigen onvrede werd de Loilenaar in juni weggestuurd als wethouder, nadat het vertrouwen in het voltallige college werd opgezegd. Hij liet toen weten het te betreuren dat hij niet de kans heeft gekregen om met de raad hierover in gesprek te gaan en dat er geen duidelijke reden voor zijn ontslag werd gegeven.
Tijdens de eerste raadsvergadering na het reces, op donderdag 5 oktober, wordt Mos geïnstalleerd en wordt er afscheid genomen van Mentink als raadslid. De fractie van Helder bedankt Mentink voor zijn inzet als raadslid en wenst Mos veel plezier en succes als raadslid.