Rivierengebied

Fruitmozaiek ‘PandAmie' wint eerste prijs

TIEL - Het mozaïek met de titel PandAmie is zondag uitgeroepen tot winnaar bij de fruitmozaïeken in Tiel. Het mozaïek is gemaakt door de Fruit Buddies, die vorig jaar ook wonnen met hun 'Tropical Tiki masks'.
Aan de Tielse gracht zorgen de Fruit Buddies voor een PandAmie. De PandAmie zorgt in tegenstelling tot de pandemie voor een glimlach en vrolijkheid.
Dit jaar liggen er tot 18 september 17 fruitmozaïeken langs de gracht, allemaal gelegd door diverse verenigingen en scholen. Van de vroege morgen en in de hitte, tot in de late avond werd er hard gewerkt om met cocktail- en satéprikkers het fruit en de groenten vast te maken en hiermee een prachtig mozaïek te creëren.

Lekker op je fietsje

De tweede prijs ging naar 'lekker op je fietsje' gelegd door de JP van den Bent Stichting.

Animal Blues

De leggers van T.G.V. Hellas behaalden een mooie derde plaats met hun 'Animal Blues'. Het ontwerp is een bluesband waar ieder dier een eigen instrument bespeelt. Samen vormen zij één groot spektakel. ‘Luister naar het ritme van de natuur die vrede en harmonie in je opwekt’, een stukje tekst wat naast de tekening op het bordje langs de stadsgracht in Tiel te lezen is.