Noord-Veluwe

Organist CGK Nunspeet overleden nadat hij onwel werd tijdens kerkdienst

Oenenburgkerk in Nunspeet
Oenenburgkerk in Nunspeet © CGK Nunspeet
NUNSPEET - De 56-jarige organist Cor Braamburg is afgelopen zondag plotseling overleden nadat hij onwel werd tijdens de aanvang van de ochtenddienst van de christelijk gereformeerde Oenenburgkerk in Nunspeet.
Tijdens het bespelen van het orgel voor de dienst werd de organist onwel en viel het orgel stil. Er werd adequaat gehandeld door het bhv-team van de kerk en bezoekers, de hulpdiensten waren snel te plekke maar dat heeft helaas niet mogen baten. Cor Braamburg overleed afgelopen zondag op 56-jarige leeftijd. De brandweer werd nog opgeroepen om til-assistentie te bieden, de organist bespeelde het orgel vanaf een balustrade waar hij vanaf getild moest worden. De kerk werd ontruimd en de ochtenddienst kon geen doorgang vinden.
De middagdienst in de Oenenburgkerk ging wel door daar werd uiteraard aandacht geschonken aan de gebeurtenissen van die ochtend door predikant, ds. P. D. J. Buijs; "vanmorgen kon hier in de Oenenburgkerk de dienst geen doorgang vinden omdat onze broeder Cor Braamburg onwel werd helaas moeten we u mededelen dat onze broeder inmiddels is overleden. Cor is 56 jaar geworden, aangrijpend voor zijn vrouw Jannie, de kinderen Susanne en Christian, voor zijn ouders en broeders en zusters en ook voor u als gemeente die getuige was van dit moment. We zullen straks in de gebeden gedenken aan hem". Zoals terug te horen is in de dienst van afgelopen zondagmiddag.