Achterhoek

BBBL in Berkellandse politiek verder onder oude naam OBL

BBBL in Berkellandse politiek verder onder oude naam OBL
BBBL in Berkellandse politiek verder onder oude naam OBL © REGIO8
Een oude naam keert terug in de politiek in Berkelland. Boer Burger Bedrijf Lokaal (BBBL) kiest per direct voor de oude naam OBL (Ondernemend Berkelland), zo maakte raadslid Bennie Morsink dinsdagavond bekend tijdens de raadsvergadering.
In maart 2022 zocht een nieuwe partij in Berkelland, BBB (Boer Burger Beweging), aansluiting bij OBL. Beide partijen dachten daarmee sterker voor de dag te komen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen werden de verschillen in denkwijze tussen OBL en BBB al snel duidelijk. De raadsleden Morsink en Fred van der Holst hebben zich daarom afgesplitst en zijn verder gegaan onder de naam BBBL (Boer Burger Bedrijf Lokaal). Op dat moment was het niet mogelijk de partijnaam OBL te behouden.
De twee namen met de nodige B’s zorgde echter voor verwarring in de politieke arena en bij de inwoners van Berkelland. Daarop besloten Morsink en Van der Holst de oude, vertrouwde naam van OBL weer van stal te halen. Overigens is zowel BBB Berkelland als OBL niet gelieerd aan de landelijke BBB. Het zijn twee lokale partijen. Burgemeester Joost van Oostrum maakte de naamsverandering bekend en voegde eraan toe: "Vanaf heden minder B's in de gemeenteraad."