Liemers

Landelijke estafette gaat dwars door Liemers voor goed doel

De estafette begon 28 januari in het Olympisch stadion
De estafette begon 28 januari in het Olympisch stadion © Robert Verhoeve - RTV Connect
ZEVENAAR - 23 fietsers uit Duiven en Zevenaar nemen zaterdag deel aan de landelijke estafette, ter ere van het 100-jarig bestaan van Rotary Nederland. Vijfhonderd Rotaryclubs fietsen voor een zelfgekozen goed doel. Samen leggen de clubs in totaal 5000 kilometer af door Nederland.
Rotary Zevenaar en Duiven hebben ervoor gekozen om het ingezamelde geld te doneren aan de Vereniging Kinderkanker Nederland. "We zitten inmiddels rond de 1500 euro", vertelt de coördinator van de estafette in de Liemers, Ron Claassen trots. De route voor de fietsers uit de Liemers begint in Didam, waarbij het 'stokje', in de vorm van een bakfiets, wordt overgedragen door de Doetinchemse Rotary. "Wij fietsen dan door het Liemers landschap en geven aan het einde van de route in Westervoort de bakfiets door aan Rotary Arnhem-IJssel", aldus Claassen.

'Kanjerketting kost 335 euro'

Vereniging Kinderkanker Nederland is bekend vanwege de kanjerketting. Elk jaar krijgen zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kanker. De behandeling is vaak een langdurig en intensief proces. De ketting visualiseert de reis die kinderen maken tijdens hun behandeling en vertelt hun persoonlijke verhaal. Alle kinderen die hiermee te maken hebben, ontvangen kosteloos de Kanjerketting. "Wij zijn heel blij met deze donatie", vertelt Manon van Vereniging Kinderkanker Nederland. "Een Kanjerketting kost per persoon 335 euro, dus dat is een aanzienlijk bedrag. Daarom zijn wij ook erg blij met dit soort donaties!"
Het exacte opgehaalde bedrag blijft nog onbekend, volgens Claassen: "Mensen kunnen tijdens het fietsen nog doneren, dus we maken het bedrag bekend aan het einde van de rit." Dit gebeurt bij Wieleman in Westervoort.