Achterhoek

Nieuwe landbouwsluis Laag-Keppel over twee weken geplaatst

Nieuwe landbouwsluis Laag-Keppel over twee weken geplaatst
Nieuwe landbouwsluis Laag-Keppel over twee weken geplaatst © REGIO8
LAAG-KEPPEL - De tweede fase van de proef om met een landbouwsluis verkeer te weren van de Dorpsstraat in Laag-Keppel start over twee weken. Het object komt ditmaal op de Keppelseweg te liggen, waardoor doorgaand verkeer tussen het stadje en Wehl om moet rijden.
Vanaf maandagochtend 21 augustus wordt gewerkt om de nieuwe landbouwsluis te plaatsen, waardoor de Keppelseweg vanaf dat moment is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In de maanden daarna wordt met behulp van telslangen gemonitord hoeveel verkeer van andere wegen in de omgeving gebruik maakt. Ook wordt er op twee momenten een ‘belevingsonderzoek’ gedaan. De nieuwe sluis moet uiterlijk maandag 20 november weer zijn verwijderd. Fietsers en wandelaars kunnen tussen augustus en november wel gebruik blijven maken van de Keppelseweg.
De proef is onderdeel van een project om de verkeersveiligheid in Laag-Keppel te verbeteren. Op dit moment zijn er teveel verkeersbewegingen in de smalle Dorpsstraat, waardoor de provincie en de gemeente Bronckhorst manieren zoeken om dit aantal terug te brengen. De keuze voor de landbouwsluis kan daarbij rekenen op veel kritiek. Aanwonenden zijn blij met de rust, maar vanuit omliggende dorpen en lokale politici klinkt veel onvrede omdat de doorgaande route verdwijnt. Onder meer de gemeenteraden van Doetinchem en Montferland spraken zich uit tegen de afsluiting.

Nog geen informatie

Tijdens de eerste fase van de proef, van maart tot juni, lag de landbouwsluis nabij de brug in Laag-Keppel. Lopende het experiment willen provincie en gemeente nog niet naar buiten treden met resultaten. Na afloop van deze tweede fase van de proef moeten de overheden met een plan komen om de verkeerssituatie in en rond Laag-Keppel op te lossen. Daarbij wordt ook gekeken naar de weg richting Hummelo.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal