Gelderland

Dorp en Plattelandbeweging Oude IJsselstreek wil verder als BBB

Dorp en Plattelandbeweging Oude IJsselstreek wil verder als BBB
Dorp en Plattelandbeweging Oude IJsselstreek wil verder als BBB © REGIO8
GENDRINGEN - Eén van de nieuwste partijen in de gemeenteraad van Oude IJsselstreek, de Dorp en Plattelandbeweging (DePB) wil verder onder de vlag van de BBB. Dat laat raadslid Gerrit Vossers desgevraagd weten. De DePB heeft op dit moment al een alliantie met de BBB. Op de website valt te lezen dat de partij een Boer Burger Bondgenoot is.
“Ja, we gaan in de Oude IJsselstreek dadelijk over naar de BBB. Daar wil ik me hard voor maken”, aldus Vossers. Hij stond bij de afgelopen Provinciale Statenverkiezing op de lijst bij BBB Gelderland. Hoewel hij zelf een flink aantal stemmen kreeg, ligt de gemeenteraad van Oude IJsselstreek hem meer aan het hart. In diezelfde gemeentepolitiek maakte Vossers kort na de gemeenteraadsverkiezingen na jarenlang de overstap van Lokaal Belang naar de DePB.
Fractievoorzitter van DePB, Herman Vreeman geeft aan dat de overgang naar BBB op dit moment op de achtergrond plaatsvindt. “Het heeft geen prioriteit, die prioriteiten liggen binnen die partij nu op de aankomende verkiezingen.” Vreeman heeft zich een tijdje afgevraagd of hij zich wel wil aansluiten bij een landelijke partij, nu lijkt het er toch van te komen. “Als we BBB worden, zal dat pas bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn”, benadrukt de fractievoorzitter.

BBB is in gesprek met bondgenoten

Erik Stegink, partijvoorzitter van de landelijke BBB, bevestigt dat de partij in gesprek is met een aantal bondgenoten. “Zo hebben we het ook met de Dorp en Platteland Beweging over of ze eventueel BBB worden. Het is namelijk echt een goede en zichtbare bondgenoot van ons”, aldus Stegink, die aangeeft dat ze met goede bondgenoten nu al veel samenwerken. “Tot 1 oktober 2024 blijven die partijen allemaal bondgenoot. Daarna kunnen sommigen verdergaan als lokale BBB afdeling.” Of de DePB per 1 oktober 2024 al verder gaat als BBB, is niet duidelijk.