Achterhoek

Groen licht voor bijna dertig nieuwe woningen in Geesteren

Groen licht voor bijna veertig nieuwe woningen in Geesteren
Groen licht voor bijna veertig nieuwe woningen in Geesteren © Gemeente Berkelland
GEESTEREN - Berkelland geeft opnieuw groen licht voor woningbouwplannen bij de voormalige timmerfabriek in Geesteren. In januari 2022 werd ook al ingestemd met de plannen, maar in de tussentijd zijn er in overleg met Geesterens Belang nog aanpassingen gedaan en is het plangebied groter geworden.
Er komt ruimte voor bijna dertig huizen, waaronder starterswoningen en sociale huurwoningen. "Vanaf dag één hebben we aangegeven dat deze locatie de meest geschikte locatie is voor woningbouw", reageert wethouder Arjen van Gijssel. Het college ging in januari 2022 ook al akkoord met de woningbouwplannen, maar deze zijn nu aangepast. Het plangebied is volgens de gemeente groter geworden: "Deze gewijzigde ontwikkeling is in nauwe samenwerking met Geesterens Belang tot stand gekomen. Het zorgt er voor dat Geesteren vooruit kan, want dit biedt ook tijd en ruimte aan andere Geesterse bouwinitiatieven."
Op de locatie van de voormalige timmerfabriek komen in totaal 29 woningen. Het gaat om vijf rijwoningen, vier 2-onder-1 kap woningen, tien vrijstaande woningen, vier levensloopgeschikte koopwoningen en zes levensloopgeschikte huurwoningen. De goedkeuring die is gegeven is voor de eerste fase van het plan. Over tien jaar komt ook een ander gedeelte van het terrein van timmerfabriek in beeld voor woningbouw, de zogenoemde ‘fase 2’.

'Enorm blij'

"Wij zijn enorm blij dat er vanuit de gemeente Berkelland een positief besluit is genomen omtrent de woningbouw in ons dorp", reageert Geesterens Belang. "Op de locatie van Florijn kan eindelijk de eerste fase verder worden opgepakt." Naar verwachting start de bouw van de woningen in 2024. Volgens de gemeente zijn er geen woningen meer beschikbaar.