Sport

Gratis dienstregeling rondom thuiswedstrijden Vitesse dreigt te verdwijnen

Het is nog maar de vraag of de dienstregeling rondom thuiswedstrijden van Vitesse blijft zoals deze nu is.
Het is nog maar de vraag of de dienstregeling rondom thuiswedstrijden van Vitesse blijft zoals deze nu is.
ARNHEM - Vitessesupporters die gebruikmaken van de gratis busritjes naar GelreDome, moeten binnenkort wellicht in hun eigen buidel tasten. De Arnhemse eredivisionist en vervoerder Connexxion hebben voor het aankomende seizoen nog geen nieuwe overeenkomst en dus dreigt de gratis dienstregeling te verdwijnen.
Het ontbreken van een dergelijke overeenkomst zou betekenen dat het gratis reizen rondom thuiswedstrijden van Vitesse mogelijk komt te vervallen. Daarmee staat ook het rijden van de pendelbussen vanaf Arnhem Centraal, Rijkerswoerd, Duiven en Velp op de tocht. Veel supporters maken tijdens de thuiswedstrijden gebruik van deze dienstregeling.

Situatie onduidelijk

Vitesse laat weten dat de situatie momenteel is zoals die is en dat de club er momenteel niet veel meer over kan en wil zeggen. Ook Connexxion wil amper iets loslaten over de situatie. “We zijn op dit moment nog in gesprek met Vitesse over een oplossing, maar meer kunnen we nog niet mededelen.”
Of op zaterdag 19 augustus, tijdens de eerste thuiswedstrijd van Vitesse, de dienstregeling zo functioneert zoals de afgelopen jaren, blijft nog even afwachten. Bij het duel tegen PSV op die zaterdag zijn in ieder geval geen uitsupporters aanwezig. Dat is de straf die de Eindhovenaren hebben gekregen nadat ze vorig seizoen in het laatste competitieduel vuurwerk afstaken.