Rijk van Nijmegen

Nog geen parkeerplaatsen, maar wel parkeerboetes

NIJMEGEN - Aan de Tine Vastbinderhof moet er nog behoorlijk aan de weg getimmerd worden. De bewoners lopen door de blubber naar de auto en hoewel er nog geen steen is gelegd aan de parkeerplekken, heeft gemeente Nijmegen betaald parkeren ingevoerd. De lokale VVD fractie is van mening dat de stoep en de straat af moeten zijn voor er parkeerkosten in rekening worden gebracht.
In Nijmegen-Noord zijn bouwvakkers druk bezig met het bouwen van nieuwe woningen. De weg ligt nu nog plat, maar zoals gebruikelijk in elke woonwijk, zal er bestrating en parkeergelegenheid komen. Dat duurt iets langer dan gepland. Desondanks is er al een bord geplaatst waarop wordt aangekondigd dat betaald parkeren 'medio 2022' zal gelden. De laatste tijd merken buurtbewoners dat incorrect parkeren wordt gehandhaafd. "Ik heb er gelukkig niet zoveel last van, want ik heb een eigen parkeerplek achter mijn huis", vertelt een van de buurtbewoners.
Twee anderen herkennen het probleem wel. "We hebben een buurtgroepsapp waarin regelmatig berichtjes heen en weer worden gestuurd over handhavers die in de straten rondlopen", vertellen twee vrouwen die net op weg zijn naar huis. "Er zijn al een aantal boetes uitgedeeld".
Buurtbewoner Seth van der Meer vindt de handhaving van het parkeren in deze situatie onredelijk. "We hebben een boete gekregen omdat onze parkeerplek bezet was door een werkbusje en we onze auto even aan de straat hadden geparkeerd." Van der Meer is van mening dat er geen duidelijke communicatie is geweest over de invoering van betaald parkeren. "Op het bord staat 'medio 2022'. Nu is het woord 'medio' al heel dubieus, en '2022' klopt duidelijk niet."

'Pesten van automobilisten'

Dennis Walraven, fractiespecialist van de Nijmeegse VVD, uitte zijn verontwaardiging: "Het is absoluut onredelijk dat de straat en stoep nog niet zijn afgerond, terwijl de gemeente deze mensen al laat betalen voor een parkeerplaats, alsof de werkzaamheden al zijn voltooid. Ik heb zelfs vernomen dat er al handhaving plaatsvindt en de eerste parkeerboetes al zijn uitgeschreven. Dit is weer een volgende stap in het pesten van automobilisten, dit moet stoppen."
De partij heeft vragen gesteld aan het college om duidelijkheid te krijgen over wanneer de stoep en straat wel klaar zullen zijn en of er tot die tijd in ieder geval geen parkeerkosten in rekening worden gebracht.