Noord-Veluwe

Medewerkers Nestlé Nunspeet gaan vanaf vrijdag opnieuw staken

Wederom staking Nestlé Nunspeet
Wederom staking Nestlé Nunspeet © RTV Nunspeet
NUNSPEET - "Nestlé komt nog steeds niet over de brug, dus staken we gewoon door. De stakingsbereidheid onder onze leden neemt alleen nog maar toe; dat bleek eens te meer afgelopen woensdag ook weer!" aldus Robert Wonnink, bestuurder FNV Voedingsindustrie.
De werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé in Nunspeet gaan van vrijdag 7 juli, 07.00 uur, tot zondag 9 juli, 07.00 uur, 48 uur staken voor een beter CAO. Eerder werd er afgelopen woensdag en vorige week dinsdag en woensdag al gestaakt. De werknemers van de fabriek willen er dit jaar minstens 10% salaris bij (per 1 april). Stakende werknemers zullen weer voor de hoofdingang gaan staken.
De FNV probeert al maandenlang een goede cao af te spreken met de producent van onder andere Nescafé koffie, KitKatrepen, Maggisauzen en Wagner diepvriespizza’s. De leden van de vakbond veegden in april de uitkomsten van een onderhandelingsresultaat van tafel. Ondanks de grote weerstand van het personeel houdt de directie nog altijd vast aan haar loonbod.