Rijk van Nijmegen

Taxichauffeurs ontevreden over taxibeleid

Fazel Hakimi bij zijn taxi
Fazel Hakimi bij zijn taxi © RN7
NIJMEGEN - In Nijmegen is het altijd erg druk tijdens de Vierdaagsefeesten. Na iedere festivaldag moeten de feestvierders weer naar huis en sommigen zullen dan met de taxi gaan. Echter komen er ook taxi’s uit steden buiten Nijmegen en zelfs uit de Randstad voorrijden, om deze mensen te vervoeren. De gemeente Nijmegen doet er niks aan om deze taxichauffeurs te weren, tot grote ergernis bij de vaste Nijmeegse chauffeurs.
Fazel Hakimi, een taxichauffeur uit Nijmegen, is erg ontevreden over het huidige beleid. Hij vindt dat de Nijmeegse chauffeurs een eigen vaste standplaats moeten krijgen, die niet toegankelijk is voor taxichauffeurs van buiten Nijmegen. Hij vindt de woekerprijzen die de chauffeurs van buiten Nijmegen vragen niet kunnen en vindt het ook ongepast dat korte ritten door deze groep chauffeurs worden geweigerd.
Daarnaast is er ook kritiek op het gedrag. De Nijmeegse chauffeurs dienen allerhande richtlijnen na te streven, zoals het netjes gekleed zijn, omdat zij zogezegd het "visitekaartje van de stad" zijn. Regels, waar chauffeurs van buitenaf geen boodschap aan hebben.

Hoe nu verder

Volgens Fazel had de gemeente samen met de Verenigde Taxibedrijven Nijmegen ( VTN ) afspraken moeten maken over een beter beleid tijdens de Vierdaagsefeesten. Dat is beter voor de klant en voor de Nijmeegse chauffeurs. Volgens de gemeente had er voor maart een verzoek hiervoor ingediend moeten zijn.