Rivierengebied

Buurmalsen winnaar van eerste editie West Betuwe Spelen

BUURMALSEN - Afgelopen dagen zijn de West Betuwe Spelen gehouden. Een nieuwe naam want voorheen heette het, het Elfdorpenspel. De historie van het spel gaat 40 jaar terug in de tijd, toen nog om de band tussen de inwoners van de elf kernen in Geldermalsen te verstevigen. Nu een nieuwe opzet om de onderlinge band tussen inwoners van de woonkernen van West Betuwe een impuls te geven.
Er deden tijdens deze eerste editie negen dorpen mee, winnaar is geworden Buurmalsen.
De spelen begonnen afgelopen donderdag met een bingo in de feesttent in Buurmalsen. Vrijdagavond ging de competitie voor alle teams van start met een touwstrekwedstrijd. De jeugd kon deelnemen aan "Alleskunner". Hierbij was het onder meer de bedoeling om een fluitje dat in een ijsklontje zat zo snel mogelijk te ontdooien, wie het eerst het klontje ontdooide en op het fluitje blies won de wedstrijd. Ook was er een onderdeel waarbij de deelnemers zoveel mogelijk wasknijpers op hun gezicht moesten plaatsen. De avond werd afgesloten met een feestavond met DJ Flow.
Zaterdag volgde de traditionele zeskamp, met daarna de uitslag van het winnende team en een gezellige feestavond in de tent met onder andere een optreden van de Hermes House Band.
Het dorp dat gewonnen heeft, moet de spelen de volgende keer organiseren. Dus volgend jaar worden de spelen wederom in Buurmalsen gehouden.