Rijk van Nijmegen

Grootschalige groentedonatie aan voedselbank dankzij Vierdaagsefeesten en Gelukkige Groentes

.
. © RN7
MALDEN - De stichting Vierdaagsefeesten zet jaarlijks een goed doel in de schijnwerpers. Dit keer is het Gelukkige Groentes, een organisatie van stadstuinders met ecologische groentenpluktuinen rondom Nijmegen. De samenwerking tussen Vierdaagsefeesten en Gelukkige Groentes heeft geleid tot de donatie van maar liefst 20.000 groentes aan de Voedselbank.
Tijdens de Vierdaagsefeesten is de Voedselbank gesloten. Om ervoor te zorgen dat de Voedselbank toch voldoende voorraad heeft, heeft de organisatie van Vierdaagsefeesten de hulp ingeroepen van Gelukkige Groentes. Aanvankelijk was het idee om extra groenten te leveren voor de week van de festiviteiten, maar Gelukkige Groentes kwam met een beter plan. Ze hebben aan het begin van dit jaar een grote tuin van 500 vierkante meter aangelegd met specifieke teelt voor de Nijmeegse Voedselbank. Hierdoor kunnen ze nu langdurig verse groentes doneren.

Samenwerking in missie voor duurzaamheid

Zowel Vierdaagsefeesten als Gelukkige Groentes delen een missie op het gebied van lokale voedselproductie, CO2-reductie, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling. Dit jaar werken ze samen aan twee projecten: het leveren van extra groentes aan de Voedselbank en het verzorgen van moestuin-educatie.

Organisaties vragen steun

De organisaties roepen mensen op een steentje bij te dragen. Voor 36 euro kun je een Vriendenbandje van Vierdaagsefeesten aanschaffen. Met dit bandje steun je niet alleen de ambitie van Vierdaagsefeesten op het gebied van duurzaamheid en inclusie, maar draag je ook bij aan dit project van Gelukkige Groentes en de Voedselbank. Het Vriendenbandje biedt voordelen, zoals gratis toegang tot de toiletten tijdens de hele week van de festiviteiten, 10% korting op merchandise en dagelijks een extra programma.
Met ondersteuning van verschillende partijen, waaronder Stichting Vierdaagsefeesten, streeft Gelukkige Groentes ernaar om meer groentes te telen voor de Voedselbank en moestuineducatie te verzorgen in en rondom Nijmegen. Naast deze financiële steun, hopen ze ook op steun vanuit via een crowdfunding. Het doel van de crowdfunding is om minstens 5000 euro op te halen, wat zal bijdragen aan het verwezenlijken van deze projecten.
Via de website van de Vierdaagsefeesten kun je een Vriendenbandje aanschaffen en via deze link kun je een bijdrage leveren aan de crowdfunding van Gelukkige Groentes.