Liemers

Montferland huurt honderd parkeerplaatsen naast Gouden Handen

Montferland huurt honderd parkeerplaatsen naast Gouden Handen
Montferland huurt honderd parkeerplaatsen naast Gouden Handen © REGIO8 (archief)
'S-HEERENBERG - Montferland gaat het parkeerterrein naast woonzorgcentrum Gouden Handen in ’s-Heerenberg in ieder geval vijf jaar lang huren van een investeringsbedrijf. De gemeente wil daarmee de ergste parkeeroverlast in het centrum van de kasteelstad verminderen.
Het vinden van een parkeerplek voor auto's in de stad is volgens inwoners lastig. De gemeenteraad heeft daarom aan het college gevraagd om oplossingen aan te dragen om de parkeeroverlast te verminderen. Het huren van het parkeerterrein bij het voormalige klooster is een van de stappen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dertig procent van de geparkeerde auto's in het stadje 'langparkeerders' zijn. Daarom wordt het parkeerterrein bij de Bleek aan de blauwe zone toegevoegd, waardoor het nog maar voor beperkte tijd mogelijk is om de auto te laten staan. Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met de Lidl-supermarkt om ook van dat parkeerterrein een blauwe zone te maken.
Volgens de gemeente is er veel parkeerruimte aanwezig in het compacte centrum, maar is de oorzaak van het probleem dat auto’s te lang op één plek blijven staan. Kortparkeerders, onder andere het winkelend publiek, moeten door het huren van de honderd plekken bij Gouden Handen meer plek in het centrum krijgen om de auto te parkeren. Er is voorgesteld om de parkeerplaatsen vanaf het najaar te huren.