Achterhoek

Keuper hoopt op opvolger voor de Achterhoek Spektakel Toer

Keuper hoopt op opvolger voor de Achterhoek Spektakel Toer
Keuper hoopt op opvolger voor de Achterhoek Spektakel Toer © REGIO8
ULFT - Voor waarschijnlijk de allerlaatste keer kon Ulft zondag genieten van de Achterhoek Spektakel Toer op het DRU-terrein. Organisatoren Hans en Rita Keuper hebben er na zeventien jaar niet meer de energie voor, toch hoopt de zanger van Boh Foi Toch nog een opvolger te vinden. Tijdens zijn laatste editie, genoot Keuper in ieder geval met volle teugen.
"De gedachte was dat wij voor zo weinig mogelijk geld, veel goede acts kunnen krijgen", aldus Keuper. "Nu, bij de laatste, is het zelfs zo dat het geluid en podium ook voor niks is." Het muziek- en cultuurfestival was geïnspireerd op het festival Oerol op Terschelling. In de Achterhoek wilde Keuper echter een ander publiek trekken en zo ook dit jaar. Er zijn ook mensen die naar de voedselbank gaan en mensen uit asielzoekerscentra die consumptiebonnen voor het festival krijgen. Zo vertelt Keuper: "Het idee is om een festival te organiseren waar iedereen heen kan."
De eerste Achterhoek Spektakel Toer was in 2006 ook op het DRU-terrein. Daarna reisde het evenement door de regio, om in 2012 een vaste te plek te vinden in Ulft. Keuper is blij met alle ervaringen die hij heeft opgedaan als organisator. "Je hebt zo veel nieuwe mensen leren kennen, een hele andere wereld dan het schoolmeester baantje dat ik had." Zoals het er nu voorstaat was de zeventiende de allerlaatste editie. Toch hoopt Keuper op een mogelijke opvolger uit de gemeente Oude IJsselstreek, die het festival over wil nemen.