Achterhoek

Studenten Graafschap College openen eigen restaurants in SSP-hal

Studenten Graafschap College openen eigen restaurants in SSP-hal
Studenten Graafschap College openen eigen restaurants in SSP-hal © REGIO8
ULFT - In de SSP-Hal in Ulft runnen studenten van de opleiding Manager/ondernemer horeca van het Graafschap College woensdag en donderdag hun eigen pop-up restaurant als examenopdracht. Ruim driehonderd gasten kunnen genieten van onder andere Frans, Italiaans en Zuid-Amerikaans eten.
"Wij hebben elf restaurants met allemaal verschillende thema's, daar mogen de studenten hun eigen draai aan geven", vertelt docente Manon Schreurs. "Wij organiseren het al een aantal jaar op deze manier, maar dit jaar is het voor het eerst dat alle restaurants bij elkaar staan." Tijdens het examen worden de studenten beoordeeld op het aansturen van medestudenten die als werknemers meedraaien in het pop-up restaurant. Dit was in het begin nog even wennen voor de studenten.
"Eerst was het een beetje zoeken, het zijn leeftijdsgenoten en ze zitten bij mij op school", vertelt examenstudente Lotte Stijntjes. "Ik weet dat het mijn examen is en dat ik gewoon de leiding moet nemen." Ook Bart van Wessel lukt het al om de leiding te pakken. "Het gaat heel goed, we zijn kortgeleden samengebracht. Ondanks dat heb ik gemerkt dat het personeel echt als een team staat", aldus de student. "Daar ben ik als manager zeker trots op."

Droom

Het managen van een restaurant zorgt al voor de nodige hoeveelheid druk. Daarnaast hebben de leerlingen ook last van examenstress. Desondanks verwachten de studenten een goede beoordeling. Voor Bart is de volgende stap na het examen al duidelijk. "De droom is om in de toekomst een eigen restaurant te openen. Daar gaan we voor."