Noord-Veluwe

Gratis theatertickets voor kinderen groot succes

Ter illustratie
Ter illustratie © Veluvine Nunspeet
NUNSPEET - Door het Veluvine Theater & Kids Fonds zijn 734 kinderen in de periode tussen 29 december tot en met 22 april gratis naar het theater geweest. Met het resterende bedrag in het fonds wil de Veluvine ook het komende seizoen gratis kinderkaarten aanbieden. Daarnaast wordt er gezocht naar nieuwe donateurs om het fonds te steunen.
Het fonds, dat dankzij een donatie van Rotary Nunspeet in theaterseizoen 2022-2023 werd geïntroduceerd, bleek een succesvol experiment. Door het fonds kunnen kinderen uit gezinnen met een kleinere beurs gratis naar familievoorstellingen in de Veluvine. Meerdere ouders gaven aan het een mooi initiatief te vinden en het fijn te vinden dat zij als gezin ook naar het theater konden. ‘Wij kunnen ons een bezoek aan het theater niet veroorloven. Dankzij de gratis kaarten hebben ook wij onze kinderen een leuke middag kunnen geven’, aldus een blije moeder.

Ondersteuning

Er is nog een klein bedrag over in het fonds, dat in het komende seizoen per voorstelling wordt vrijgegeven. De eerste gratis kaarten worden beschikbaar gesteld voor de voorstelling ‘Zin in Z@ppelin LIVE’ op zaterdag 23 september. Als niet alle kaarten worden gebruikt, gaat het bedrag mee naar de volgende familievoorstelling. Dit gaat net zo lang door tot al het geld is opgebruikt. Het liefst wil de Veluvine het hele seizoen weer de gratis kinderkaarten kunnen aanbieden. Daarom zoeken zij nieuwe donateurs en ondersteuners voor het fonds. Ad-interim directeur Koos Meijerink legt uit: ‘Het zou mooi zijn als nieuwe ondersteuners, bijvoorbeeld een bedrijf dat een jubileum viert, zich melden om dit Veluvine Theater & Kids Fonds te steunen. Cultuur maakt gelukkig en is zeker een verrijking in het leven van jonge kinderen.’