Achterhoek

Leisurelands wil paviljoen en kleine feesten bij Nevelhorst in Didam

Leisurelands wil paviljoen en kleine feesten bij Nevelhorst in Didam
Leisurelands wil paviljoen en kleine feesten bij Nevelhorst in Didam © REGIO8
Beheerder Leisurelands heeft ambitieuze plannen met recreatieplas De Nevelhorst bij Didam. Waar het water en de groene omgeving nu nog het domein zijn van vissers en wandelaars, moet er in de toekomst een paviljoen komen en kunnen er zelfs kleine festivals worden georganiseerd.
“Waar vooral behoefte aan is op deze locatie is voor mensen om op een terras te zitten en een broodje of een pannenkoek te eten”, zegt Leisurelands-directeur Kees Rutten over een toekomstig paviljoen bij de plas. “Je moet niet denken aan horeca wat tot diep in de nacht open is, daar leent deze locatie zich helemaal niet voor.” Wel ziet Rutten op jaarbasis ruimte voor enkele feestjes bij de Nevelhorst: “Het zou een geschikte locatie zijn om een of twee keer per jaar een klein evenement te organiseren. Denk dan aan een Bevrijdingsdag-festival of een Koningsdag-evenement.”
Op dit moment trekt De Nevelhorst op jaarbasis ongeveer dertienduizend bezoekers. Als de plannen werkelijkheid worden, wordt het drukker, wat ook zorgt voor zorgen in de omgeving. “Meer mensen betekent mogelijk ook meer overlast”, zegt Rutten, die op de hoogte is van de zorgen van omwonenden. “Het gaat in ieder geval ten koste van de rust die hier doorgaans op het gebied is, maar de stilteplekken zul je hier altijd houden. Dus vissen kan ook zeker in de toekomst.”

Buiten sporten

In overleg met lokale ondernemers en sportclubs zijn de plannen op papier gezet. Zo moet er ook ruimte komen voor sportactiviteiten in de buitenlucht. Leisurelands heeft de plannen inmiddels aangeboden aan de gemeenteraad van Montferland. “We zijn heel benieuwd naar de reacties op de brief”, aldus Rutten. “Zowel vanuit de gemeente, als vanuit de omgeving. Als die enthousiast zijn, gaan we kijken wat we hier voor elkaar kunnen krijgen.”