Achterhoek

Nieuwe uitbaters willen 'glorie' van Hendrixen behouden in binnenstad

Nieuwe uitbaters willen 'glorie' van Hendrixen behouden in binnenstad
Nieuwe uitbaters willen 'glorie' van Hendrixen behouden in binnenstad © REGIO8
DOETINCHEM - Na een half jaar is het Doetinchemse Grand-café Hendrixen in de binnenstad weer open. Aaron Wallis gaat samen met zijn vrouw Hellen de uitdaging aan in de Grutstraat. Met een eigen zaak is er een droom uitgekomen.
“Ik heb deze ambitie altijd al sterk van binnen gehad”, zegt de trotse uitbater Aaron. “Met een beetje geluk en een beetje samenwerking is het nu tot stand gekomen. Om dit samen met Hellen te mogen doen, is écht een droom die uitkomt.” Het concrete idee ontstond toen het echtpaar in gesprek kwam met Walter Hendrixen, de pandeigenaar en voormalig uitbater. Het echtpaar huurt het pand van de familie Hendrixen, van wie zij naar eigen zeggen het vertrouwen hebben gekregen.
Hoewel de eigenaren aan het interieur weinig hebben veranderd, gaat de gast wel iets merken van de overname. “Het oude sfeertje, maar wel met nieuwe mensen om je heen”, schetst Aaron. “De uitstraling, de menukaarten, de presentatie is anders geworden. Dat is het grote verschil.” De uitbater heeft er heel bewust voor gekozen om de naam Hendrixen te behouden: “Er zit zo’n goede vibe in deze mooie zaak, dat heeft het al en moet je behouden. We willen het grand café voortzetten in de oude glorie.”