Liemers

Huis Sevenaer trapt het moestuinseizoen af: 'Zo ontzettend biologisch'

De vrijwilligers tussen de aardbeien
De vrijwilligers tussen de aardbeien © RTV Connect
ZEVENAAR - De combinatie van regen én zon maakt dat het hart van Saskia Rots sneller gaat kloppen: het moestuinseizoen is begonnen. Bij Huis Sevenaer zijn de vrijwilligers druk aan het planten, zaaien én zelfs al oogsten.
Paprika, knoflook, courgette, rode pepers: je kan het zo gek niet bedenken of het schiet de grond uit. Alles wordt verkocht in het kraampje op het landgoed. “Het moestuinseizoen is weer begonnen”, lacht verkoopcoördinator Saskia Rots. “Er kunnen weer monden gevuld worden.”
En dat is dus ‘flink aanpoten’. Bij Huis Sevenaar zitten de vrijwilligers met de handen in de aarde. Het zonnetje is weer gaan schijnen, maar dat is niet waar Rots blij van wordt. “Ik word blij van regen, want dan weet ik dat ik weer een ronde bewatering kan overslaan.”
Het artikel gaat verder onder de video.
De moestuin groeit door de koeienmest van de koeien die grazen op het landgoed. “Wij zijn zo ontzettend biologisch”, vertelt vrijwilliger Roel Dijkema. “Als je bij de winkel vraagt om een krop sla, snijden we het ter plekken voor je uit de grond, kakelvers!”
Zaterdag 17 juni heeft het landgoed een open dag, dan is het hele landgoed geopend. “Er is voor ieder wat te doen deze dag”, vertelt Rots. “Je kan een kijkje nemen in de tuinderij, boomgaard of luisteren naar het moestuinpraatje.”