Achterhoek

Nieuwe ijssalon verrijst in het centrum van Ulft

Nieuwe ijssalon verrijst in het centrum van Ulft
Nieuwe ijssalon verrijst in het centrum van Ulft © REGIO8
ULFT - In het pand waar voorheen ‘Robs CeeDee Shop’ zat in Ulft, opende de IJshoek afgelopen week haar deuren. Met de opening van de ijssalon komt er een nieuwe horecagelegenheid die het gaat proberen in het centrum. “Ik heb het gevoel dat dit echt gaat lukken”, zegt leidinggevende Chanel van Eekeren (21).
“Er is in Ulft geen enkele plek waar je lekker kunt zitten voor een ijsje, gebakje of andere zoetigheid”, vervolgt Van Eekeren. Net na de middag is het nog rustig in de gloednieuwe zaak. De leverancier van een nieuwe lading Italiaans schepijs loopt net de deur uit.
Achter de toonbank, vol met ijs en gebakjes, staat Van Eekeren: “Hoe lang duurt het? Ik heb zo nog een sollicitant.” Een uitspraak die niet vreemd is in een nieuw bedrijf. De zaak draait twee dagen, toch hebben de Ulftenaren de weg er naartoe al wel gevonden. “Vooral na etenstijd loopt het lekker door, daar valt me nog niks van tegen.”
In niets is nog de voormalig muziekwinkel te herkennen, van vloer tot plafond is alles vernieuwd. Op de muur staan al de contouren van een Volkswagen-busje uit de jaren zestig en een afbeeldingen van een grote hand met een ijshoorntje. “Die tekening wordt nog afgemaakt, ziet er al mooi uit hè?”, zegt de leidinggevende, terwijl ze er trots naar kijkt.

Lokale investeerder

Samen met Isabel Joosten (22) runt ze de IJshoek. Ze hebben de kans gekregen van een lokale ondernemer die wel heil zag in een ijszaak in het dorp. Van Eekeren: “Het is allemaal nog wel wennen, ik heb nog nooit ijs verkocht haha.” Omdat ze nu een tussenjaar heeft, en dus ook voldoende tijd, kan ze de uitdaging aangaan.

‘Groot experiment’

“Het is eigenlijk een groot experiment, maar zeker met het mooie weer op komst gaat het helemaal goedkomen”, zegt Van Eekeren vastbesloten. “Binnenkort openen we ook nog een terras, zodat de mensen heerlijk in de zon van hun ijsje, koffie of gebakje kunnen genieten.”