Achterhoek

Boekingen stromen binnen bij recreatiesector in Achterhoek

Boekingen stromen binnen bij recreatiesector in Achterhoek
Boekingen stromen binnen bij recreatiesector in Achterhoek © REGIO8
DOETINCHEM - De recreatiesector in de Achterhoek is tevreden over de start van het seizoen. Met Hemelvaart, Pinksteren en het zomerseizoen in aantocht stromen de boekingen volgens Stichting Achterhoek Toerisme binnen bij onder meer campings en hotels.
“Ik denk dat we kunnen concluderen dat we dit toeristisch seizoen goed zijn begonnen”, zegt directeur Manuel Hezeman van Stichting Achterhoek Toerisme, die zich baseert op een tweejaarlijkse voorjaarspeiling onder het toeristische bedrijfsleven in de regio. “De vooruitzichten voor de rest van het seizoen zijn positief en dat is volledig in lijn met de cijfers over de afgelopen jaren.” Zeven op de tien ondervraagden geeft aan ‘tevreden’ te zijn over het eerste kwartaal, of de start van het kampeerseizoen. Met name rond Pasen werd er veel overnacht in de Achterhoek. De meivakantie viel daarentegen wat tegen vanwege de overvloedige regenval en het koude weer.
Met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur zijn de reserveringen alweer binnengestroomd bij de verschillende bedrijven. “Een aantal campings geeft aan tijdens deze weekenden al volledig volgeboekt te zijn”, meldt de stichting. “Voor de zomerperiode zijn de bedrijven nog wat terughoudender, ongeveer een vijfde verwacht meer gasten dan vorige zomer, maar eveneens een vijfde verwacht komende zomer juist minder gasten dan in de zomer van 2022.”