Achterhoek

Didammer de cel in na verkrachten minderjarige stiefdochter

Didammer de cel in na verkrachten minderjarige stiefdochter
Didammer de cel in na verkrachten minderjarige stiefdochter © REGIO8
Een 33-jarige man uit Didam moet drie jaar de cel in voor het verkrachten van zijn minderjarige stiefdochter. Ook is hij volgens de Rechtbank Gelderland schuldig aan het maandenlang plegen van ontucht met het meisje.
De verkrachting vond in november 2022 plaats, maar daarvoor was er sinds januari al sprake van het maandenlang plegen van ontuchtige handelingen. Het slachtoffer had bij online vrienden al eerder melding gemaakt. De zaak kwam echter pas aan het rollen toen één van haar vrienden verhaal deed bij de moeder. Deze schakelde de politie in, waarna de 33-jarige man dezelfde avond nog werd aangehouden. Sindsdien zit hij in voorarrest.
De Didammer zelf ontkende de aantijgingen, maar de rechtbank noemt de afgelegde verklaringen ‘ongeloofwaardig’, mede vanwege gevonden DNA-materiaal. De man is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk is, met een proeftijd van drie jaar. Ook moet de man een schadevergoeding van 17.000 euro betalen aan het slachtoffer en haar moeder.
Foto: REGIO8