Noord-Veluwe

Elspeetse jeugd in actie voor een eigen ontmoetingsplek

Elspeetse jeugd in actie voor een eigen ontmoetingsplek
Elspeetse jeugd in actie voor een eigen ontmoetingsplek
ELSPEET - Een groep van zes Elspeetse jonge mensen zijn in actie gekomen om een eigen ontmoetingsplek in Elspeet te realiseren. Zij vinden dat er veel te weinig aan de Elspeetse jeugd wordt gedacht en vonden hierin steun bij de ChristenUnie.
Maureen Mulder: “Ik woon met plezier in Elspeet, zit op voetbal, maar verder hebben wij hier eigenlijk niet zoveel plekken waar we elkaar kunnen ontmoeten. Omdat ik niet weet bij wie je dan moet zijn hebben wij Alice van de Steeg aangesproken (raadslid Christenunie). Alice heeft toegezegd ons te zullen ondersteunen waar het kan, op één voorwaarde: we moeten wel zelf in actie komen”. En zo is het idee van een handtekeningenactie ontstaan. Alice van de Steeg: “Burgerinitiatieven moedigen wij van harte aan, wanneer we zien dat jonge mensen zelf betrokken zijn bij de ontwikkelingen in hun dorp dan wakkert dat extra enthousiasme aan. We vragen voortdurend aandacht voor de betrokkenheid van jongeren bij het maken van beleid en wanneer zij zelf invloed willen uitoefenen dan kunnen we dat alleen maar aanmoedigen”.

Handtekeningenactie

De initiatiefnemers verzamelen inmiddels handtekeningen die ze op een later moment aan de wethouder zullen overhandigen. Op de vraag wat men dan graag zou willen zegt Nena Kok: “het liefst een groot waterpark maar wij weten ook wel dat het ook haalbaar moet zijn. Iets waar we samen buiten kunnen sporten bijvoorbeeld”. Iris Huisman vult aan: “als er dan ook maar WIFI is”. Als het aan de dames ligt gaan zij in gesprek over wat er nodig is in Elspeet. In juni 2023 wordt het speelruimtebeleid besproken in de raad en mogelijk biedt dat ook kansen voor de ontwikkeling van ontmoetingsplekken voor jongeren in Elspeet.