Achterhoek

Kunst uit de regio te bewonderen in Ulftse etalages

Kunst uit de regio te bewonderen in Ulftse etalages
Kunst uit de regio te bewonderen in Ulftse etalages © REGIO8
ULFT - Ulft is vanaf vrijdag het decor voor de eerste editie van kunstroute 'Kunst in de Winkel'. Bij meer dan dertig deelnemende winkels is kunst te bekijken van diverse professionele kunstenaars uit de regio.
“Het is een hartstikke mooi initiatief, we zijn er ook heel blij dat we dat van de grond hebben kunnen krijgen”, vertelt Marianne Marneth, bestuurslid ondernemersvereniging de Hanze in Ulft. De kunstroute is een samenwerking tussen ondernemersvereniging de Hanze en Kunstenaarscollectief Breekijzer. “We zijn als ondernemersvereniging gaan kijken hoe we meer activiteiten kunnen ontwikkelen, activiteiten waarmee we samenwerking zoeken met andere partijen om zo gebruik te maken van elkaars energie. In mei is altijd Huntenkunst in de SSP-hal en daarbij hebben we gekeken naar hoe we dat ook het dorp in kunnen trekken. Toen hebben we contact gezocht met het Breekijzer en zijn we samen gaan brainstormen wat we konden doen.
Tijdens de route is verschillende kunst te bewonderen, waaronder schilderijen, tekeningen en beelden. “We waren eigenlijk overrompeld door het grote succes", vertelt Marneth. “Heel veel winkels willen er aan mee doen.” Bij de verschillende winkels, waaronder Erna's Boutique, Studio Marneth, Albert Heijn en Shoeby zijn de kunstwerken te bekijken. “Op het etalageraam vind je dan ook een QR-code, als je die scant krijg je informatie te zien over de kunstenaar.” De routes liggen in de verschillende winkels en bij het VVV-punt bij de DRU. De route is te lopen van 5 mei tot 31 mei.