Liemers

Bloemenpracht Zevenaar trekt veel bekijks: 'Prachtig plaatje!'

Tulpen in volle bloei en dan niet in Noord-Holland, maar 'gewoon' bij Zevenaar en Duiven.
Tulpen in volle bloei en dan niet in Noord-Holland, maar 'gewoon' bij Zevenaar en Duiven. © RTV Connect
ZEVENAAR - De bloemrijke tulpenvelden in allerlei kleuren trekken deze dagen veel bekijks tussen Zevenaar en Duiven. Duizenden tulpen staan volop in bloei met een kakofonie aan kleuren tot gevolg. Wie wil genieten van de tulpenvelden moet snel zijn: de keurrijke bloemenpracht is nog maar een paar dagen te bewonderen.
Langs de akkers rond Zevenaar trekt de kleurenpracht een constante stroom aan mensen die even een foto willen maken van de ontloken bloemen. Dat valt te zien in deze reportage van streekomroep RTV Connect.
De tekst loopt door onder deze video.

'Spring niet dwars door tulpen heen'

Het bezoek van enthousiastelingen aan de akkers van bloementeler Rob de Wit heeft ook een keerzijde. De bloementeler plaatste een bord in zijn akker waarop het publiek wordt opgeroepen om vooral te genieten zonder de tulpen te plukken, of te vertrappen.
Teler Rob de Wit plaatse een bord bij zijn velden met de oproep niet te plukken
Teler Rob de Wit plaatse een bord bij zijn velden met de oproep niet te plukken © RTV Connect / Arjan Hoefakker
De bloemenpracht is nog maar een paar dagen te zien, want hoewel de bloemen nu volop bloeien, is teler De Wit al volop bezig met het eraf knippen van de bloemen. Hij verwacht halverwege komende week de tulpen te hebben ontdaan van de bloem. Want het gaat namelijk om de bolletjes onder de grond.
"We halen de bloem eraf want dan krijgt de bol een natuurlijk seintje om te gaan groeien en om voor nakomelingen te zorgen. Met de bloem doen we niets meer", legt de teler uit.
De bolletjes worden later geoogst en vervolgens opnieuw gepoot in een kas. De tulpen die daar dan uit voortkomen liggen uiteindelijk te koop in de winkels.
De bloemenvelden zijn niet helemaal nieuw in de Liemers. Teler Rob de Wit verhuisde twaalf jaar geleden vanuit Noord-Holland naar Pannerden. Sindsdien zijn er in deze streek jaarlijks dit soort bloemenvelden met duizenden bloeiers te bewonderen.