Achterhoek

Giesbers vervangt Van Den Dikkenberg in Doetinchemse raad

Giesbers vervangt Van Den Dikkenberg in Doetinchemse raad.
Giesbers vervangt Van Den Dikkenberg in Doetinchemse raad. © REGIO8
Herman Giesbers is donderdagavond geinstalleerd als raadslid voor Lokaal Belang Doetinchem. Giesbers vervangt de zieke Kaya van den Dikkenberg die afgelopen januari haar zetel nog meenam en haar eigen eenmansfractie begon.
Van den Dikkenberg heeft burgemeester Mark Boumans begin deze week laten weten dat ze door ziekte haar werkzaamheden als raadslid op dit moment niet kan uitvoeren. Het tijdelijk ontslag is voor een periode van zestien weken en loopt af op 8 augustus 2023. Vanaf die datum wordt Van Den Dikkenberg automatisch weer raadslid. Doordat Van den Dikkenberg door ziekte afwezig is heeft Lokaal Belang Doetinchem, in ieder geval het komend half jaar, weer twee zetels in de Doetinchemse gemeenteraad.
Begin dit jaar stapte Van den Dikkenberg, als donderslag bij heldere hemel, uit de fractie van Lokaal Belang Doetinchem, omdat ze zich te weinig kon profileren. De Doetinchemse wilde zich meer inzetten voor jongeren en tegen pesten en kon dat, naar eigen zeggen, te weinig binnen de fractie van Lokaal Belang Doetinchem.
De 24-jarige Van Den Dikkenberg voelde zich ook gesteund door de vele voorkeursstemmen tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.