Rivierengebied

Een nieuw multifunctioneel sportcentrum in Elst

Wijnte Hol en Wim de Jong ondertekenen de overeenkomt
Wijnte Hol en Wim de Jong ondertekenen de overeenkomt © Maarten Haanstra / RN7
ELST - Wethouder Wijnte Hol heeft woensdag samen met Wim de Jong, van Burgland Bouw BV, de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe multifunctionele sportcentrum (MFSC) in Elst ondertekend. Deze gaat gebouwd worden bij het station in Elst, ter vervanging van de huidige Helster.
Volgens Hol is een nieuw sportcentrum hard nodig: "Het is op. De Helster is van 1974, dus het bad is op. De gemeenteraad heeft in 2019 al besloten tot nieuwbouw. Vandaag hebben dan de aannemersovereenkomst ondertekend en eind 2025 gaat het open"

De bouw

"We gaan nu met het ontwerpteam het plan verder uitwerken tot een definitief ontwerp. Vervolgens zullen wij de bouwaanvraag moeten indienen en als dat proces doorlopen is dan hopen wij in maart 2024 te kunnen starten met de bouw", zegt De Jong.
Als de aanvragen goed zijn gekeurd, kunnen ze aan de slag met de bouw van het nieuwe sportcentrum. Dat kost natuurlijk een hoop tijd. Het bouwen van alles gaat ongeveer anderhalf jaar duren. Waarna er nog een kleine drie maanden zijn voor de inrichting.

Entree Elst

Het nieuwe multifunctionele sportcentrum komt bij het station in Elst. Volgens de wethouder een goede locatie: "Bij het station, tegenover het nieuwe Rijnstate. Daar past het goed tussen, zo krijg je een mooi stationsgebied en een mooie entree van Elst.

Openingsduik

In 1974 heeft de toenmalige burgemeester sportcentrum De Helster met een duik in het zwembad geopend. Maar of dat deze keer ook gaat gebeuren, daar verschillen de meningen nog over. "Ja ik wil dat best toezeggen, ik heb daar geen problemen mee. In 1977 heeft de burgemeester het inderdaad geopend met een koene duik. Dus dat gaan wij waarschijnlijk samen ook proberen, de bouwer en ik", zegt Hol. Maar De Jong die weet dat nog niet zo zeker: "Nou daar moeten we nog even over nadenken. We hebben een hoop collega's bij Burgland Bouw, dus het kan zomaar zijn dat ik dat een collega laat doen."