Rijk van Nijmegen

Weggeefwinkel Groesbeek moet voor de zesde keer verhuizen

De huidige winkel aan de Dorpssstraat
De huidige winkel aan de Dorpssstraat © Omroep B&D
GROESBEEK - De 2e kans kledingwinkel, beter bekend als de Weggeefwinkel, aan de Dorpstraat gaat wederom verhuizen. Voor de zesde keer gaat de winkel verhuizen van de Dorpstraat 7 naar de Mies 2 in Groesbeek. Het pand van duivenvereniging P.V. De Reisduif, gelegen naast sporthal Heuvelland, is vrijgekomen. De gemeente Berg en Dal heeft toestemming gegeven dat dit pand voorlopig gebruikt kan worden.

Smederij en HEMA

De winkel is tot op heden gevestigd in de oude smederij aan de dorpsstraat in het centrum van Groesbeek. Het was bij de verhuizing naar dit pand, in februari 2022, al bekend dat men hier slechts tijdelijk kon blijven. Hetzelfde gold voor het voormalige HEMA-pand, op het Marktplein. Dit pand is inmiddels gesloopt.
De nieuwe winkel wordt feestelijk geopend op dinsdag 2 mei om 10.00 uur, de vrijwilligers zorgen voor een kopje koffie met iets lekkers. In verband met de verhuizing is de winkel aan de Dorpstraat gesloten op dinsdag 25 en vrijdag 28 april.

Kleine vergoeding

Na de verhuizing is de winkel Iedere dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend en is iedereen van harte welkom om kleding uit te zoeken, er wordt een kleine vergoeding gevraagd om de huur en energie kosten mee te kunnen betalen. Ook is het mogelijk om nog goed bruikbare kleding te brengen tijdens de openingstijden.