Rijk van Nijmegen

Nijmeegse podcast over leven met te weinig geld

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Ferdinand Herndler
NIJMEGEN - Stip Nijmegen heeft De Bespaar-Podcast gestart. Deze podcast is bedoeld voor mensen die rond moeten komen met te weinig geld. Als je te weinig geld hebt, loop je tegen van alles aan: hoe doe je boodschappen, wat doe je in de vakantie en hoe ga je om met vooroordelen. De Bespaar-podcast is een serie van eerlijke en gezellige gesprekken over leven met te weinig geld.
Voor veel mensen is het lastig om rond te komen. Toch heerst er nog een groot taboe over praten over je geldproblemen. Daarom begon Stip-coördinator Anne Klusman de Bespaar-podcast. Ze praat met een vast panel van vrijwilligers, die ervaring met de situatie hebben. Anne: “Wat ik mooi vond aan de gesprekken, is dat leven met te weinig geld moeilijk kan zijn, maar dat je er ook creatief van wordt. Mensen ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze hadden gedacht. Je moet leren omgaan met verandering. Het is vaak worstelen en weer boven komen”.

Te weinig geld zorgt voor stress

De eerste aflevering gaat over omgaan met geldstress. er wordt gepraat over het moment dat je je realiseert dat je geldproblemen hebt, de schaamte en er worden tips gegeven om rond te komen. Deze aflevering is te beluisteren op Spotify en Apple Podcast onder de naam Bespaar-podcast. Tot de zomervakantie verschijnt er elke twee weken een nieuwe aflevering.