Rivierengebied

Nieuwe burgemeester Druten vraagt ontheffing voor woonplaatsvereiste

Burgemeester Sigrid Sengers
Burgemeester Sigrid Sengers © John van Gelder
DRUTEN - Sigrid Sengers, de nieuwe burgemeester van Druten, heeft bij de gemeenteraad van Druten ontheffing aangevraagd voor het zogeheten woonplaatsvereiste. Als burgemeester is zij volgens de gemeentewet verplicht om in haar eigen gemeente te wonen, maar haar gezin woont nu nog in Tervuren in België.
Wel verblijft zij gedurende haar werkdagen in Druten. Sigrid Sengers zoekt momenteel naar geschikte woonruimte voor haar gezin. De gemeenteraad zal naar verwachting de burgemeester voldoende tijd geven om een permanente woning in Druten te vinden. Dinsdag 18 april praat de gemeenteraad hierover.

Afhankelijk van woningmarkt

Zij en haar gezin zijn voornemens om medio dit jaar naar Druten te verhuizen. De kinderen maken het schooljaar af in hun huidige woonplaats. Het vinden van geschikte woonruimte is ook afhankelijk van de huidige woningmarkt.
De ontheffing geldt voor een beperkte periode. De gemeenteraad kan voor ten hoogste één jaar ontheffing verlenen van de verplichting om in Druten te wonen. De commissaris van de Koning kan de ontheffing in bijzondere gevallen maximaal tweemaal verlengen. Sengers is op 30 maart officieel geïnstalleerd als burgemeester.