Rijk van Nijmegen

Nico de Witt in Beek gaat verder onder de Jumbo vlag

Nico de Witt en Ton van Veen (CEO Jumbo) tekenen overeenkomst
Nico de Witt en Ton van Veen (CEO Jumbo) tekenen overeenkomst © eigen foto
BEEK-UBBERGEN - Drie generaties De Witt zorgen in Beek al voor boodschappen. Ooit kleinschalig begonnen, uitgegroeid tot een grote supermarkt met een belangrijke regiofunctie. Wat ook al jaren een vast begrip is bij de familie De Witt is de Plus formule. Deze gaat nu ingeruild worden voor Jumbo.
Ondernemer Nico de Witt uit Beek-Ubbergen heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over een nauwe samenwerking, met als doel zijn bekende plaatselijke supermarkt een nóg sterkere regiofunctie te geven. Door de combinatie van de huidige grote winkel met elementen van de Jumbo formule verwachten de twee bedrijven beter te kunnen beantwoorden aan de wensen en behoeften van de klanten in het verzorgingsgebied.

Franchiseovereenkomst

De Witt benadrukt wel dat het om een franchiseovereenkomst gaat. Het blijft een De Witt winkel met wel de zwart gele Jumbo kleuren. De supermarkt in Beek opereert in principe nog tot eind 2025 onder de vlag van de Plus formule, maar zal in de tussentijd zijn regiofunctie al verder uitbreiden. De ongeveer 180 medewerkers van Nico de Witt zijn woensdagavond geïnformeerd over de plannen. Hun dienstverband zal gewoon doorlopen, zij blijven daardoor de vertrouwde gezichten van de winkel.

Extra winkelbeleving en een breed assortiment

De supermarkt van Nico de Witt, met ruim 2000 vierkante meter winkeloppervlak, vervult al geruime tijd een belangrijke regiofunctie. De ondernemer ziet door de samenwerking met Jumbo volop kansen om die positie nog verder te versterken. Nico is de derde generatie De Witt in het familiebedrijf en heeft afgelopen jaren met veel ambitie gewerkt aan het bieden van extra winkelbeleving en een breed assortiment aan mooie producten. Het partnership met Jumbo stelt hem naar eigen zeggen in staat om hier met volle overtuiging mee door te gaan en verder te groeien.

Samen sterk

Nico de Witt: “De overeenkomst met Jumbo is geheel gestoeld op de samen-sterk-gedachte. Het DNA van Jumbo, Samen, Ondernemen, Winnen, sluit ook volledig aan bij mijn kijk op zakendoen. Onze winkel is een begrip in de regio en dat blijft zo. Natuurlijk halen we voordeel uit de kracht, kennis en schaal van de Jumbo formule, maar daarbinnen hebben we ook volop ruimte om onze eigen winkelideeën ten uitvoer te brengen. Wat dat betreft wordt de nieuwe Nico de Witt supermarkt écht het beste van twee werelden.”
We geven ze graag de ruimte om hun ideeën te realiseren en dat werkt twee kanten op inspirerend. We stimuleren elkaar om de lat steeds hoger te leggen en bij alles wat we doen de klant op één te zetten.
Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten: “Bevlogen ondernemers zoals Nico de Witt zijn onmisbaar voor Jumbo. We geven ze graag de ruimte om hun ideeën te realiseren en dat werkt twee kanten op inspirerend. We stimuleren elkaar om de lat steeds hoger te leggen en bij alles wat we doen de klant op één te zetten. Nico de Witt en Jumbo staan ook op één lijn als het gaat om de noodzakelijke aandachtspunten voor de komende tijd. We investeren flink in de kwaliteit van onze versproducten en het aanbod van lekkere, gezonde en duurzaam geproduceerde voeding. Ook zien we genoeg ruimte voor uitbreiding van het regionale assortiment met speciale producten. In nauwe samenwerking met Nico de Witt gaan we hiermee aan de slag.”