Liemers

Raadslid Montferland steekt middelvinger op naar burgemeester

Raadslid Montferland steekt middelvinger op naar burgemeester
Raadslid Montferland steekt middelvinger op naar burgemeester © REGIO8 (archief)
DIDAM - In de raadsvergadering van donderdagavond heeft raadslid Freddy van Dijken (D66) een middelvinger opgestoken naar burgemeester Harry de Vries. Dat gebeurde met een knipoog, toen De Vries vroeg of Van Dijken wilde gaan staan. Het raadslid heeft daarvoor zijn excuses aangeboden.
"Willen degene die voor, of nee tégen het amendement zijn gaan staan", zegt De Vries met een lach na het bespreken van het amendement over het integrale veiligheidsbeleid in Montferland, wetende dat D66 daarbij de enige partij is die tegen zou gaan stemmen. Als de burgemeester vervolgens nog een keer vraagt of de raadsleden die tegen het amendement zijn willen gaan staan, staat Van Dijken op en steekt hij zijn middelvinger op naar de burgemeester. Er volgt een luide 'oh' vanuit andere raadsleden, waarna De Vries reageert: "Ik ben niet zo gevoelig."
De raasvergadering ging vervolgens gewoon verder. Van Dijken geeft aan dat hij na afloop van de vergadering direct zijn excuses heeft aangeboden voor het tonen van de middelvinger. Waarom hij het beledigende gebaar maakte is niet duidelijk. Ook de burgemeester zelf wil niet ingaan op de situatie, maar volgens de D66'er is zijn excuus geaccepteerd.