Achterhoek

Eigenaresse frietzaak strijdbaar na brand in Doetinchemse binnenstad

Eigenaresse frietzaak strijdbaar na brand in Doetinchemse binnenstad
Eigenaresse frietzaak strijdbaar na brand in Doetinchemse binnenstad © REGIO8
DOETINCHEM - Een halfjaar na de opening is de frietzaak van Gabi Hunter in de binnenstad van Doetinchem alweer gesloten vanwege een brand. De eigenaresse van La Friteria hoopt zo snel mogelijk weer open te kunnen, maar het is wel even slikken als ze de grote schade in haar pand ziet.
“Ik dacht eerst dat het een grap was”, zegt Hunter, die maandagmiddag werd gebeld dat er een brand was in haar frietzaak. “Maar helaas was het serieus.” Toen ze maandagmiddag ter plekke kwam was de brandweer druk bezig met bluswerk. Over de oorzaak is nog niks bekend, de schade in het pand is groot. “De zwarte muren kan je schoonmaken, maar er zijn ook dingen gesmolten”, verzucht de eigenaresse. “De muur en de vloer zijn kapot, maar ook het houtwerk bij de deuren. Dus er moet veel vervangen worden.”
Nu de zon begint te schijnen, is de tijdelijke sluiting een hard gelag. De steun die ze krijgt van anderen doet Hunter echter goed. “Mijn telefoon stond maandag roodgloeiend en nu nog steeds”, geeft de eigenaresse aan. “Dat is wel echt heel fijn, en ik hoop dat de mensen straks weer komen.” Want ondanks de schade, wil de eigenaresse dat La Friteria zo snel mogelijk weer opengaat: “We hopen dat alles zo snel mogelijk in orde is en dan gaan we weer door.”