Rijk van Nijmegen

Ook in 2023 geen Historisch Vervoer in Millingen aan de Rijn

Ook dit jaar geen oldtimers in Millingen
Ook dit jaar geen oldtimers in Millingen © Pixabay
MILLINGEN AAN DE RIJN - Minder vrijwilligers, minder sponsors en verwachte problemen met het verkrijgen van een vergunning zijn de oorzaken voor de organisatie om het evenement Historisch Vervoer in Millingen aan de Rijn niet door te laten gaan.
Het begon in 1988 met een toertocht met zo'n 38 deelnemende historische voertuigen. Het groeide uit tot een evenement met honderden voertuigen, vele spectaculaire attracties en duizenden bezoekers. De afgelopen drie jaren was Corona de spelbreker en ging het niet door. De bedoeling was om dit jaar, op de eerste zondag van juli, weer van start te gaan met het Historisch Vervoer.
Na overleg met de lokale overheden en met onszelf kwamen we tot de conclusie dat de voorwaarden en het veld waarin wij moeten organiseren niet meer zo leuk is.
"Er waren nobele plannen voor de editie 2023", zo schrijft de organisatie op haar website. "Na overleg met de lokale overheden en met onszelf kwamen we tot de conclusie dat de voorwaarden en het veld waarin wij moeten organiseren niet meer zo leuk is. Wij zijn trots op onze organisatie en medewerkers waarmee wij 31 jaar een fantastische dag in Millingen aan de Rijn hebben kunnen maken. Editie 2023 zal er niet zijn".
De organisatoren geven wel aan achter de schermen door te blijven zoeken naar mogelijkheden voor edities van het evenement in de toekomst.