Arnhem en omstreken

Van danser tot directeur, Roel 40 jaar bij Introdans

Roel Voorintholt als danser
Roel Voorintholt als danser © RTV Connect
ARNHEM - Ooit begon hij er als danser, inmiddels is hij artistiek directeur: Roel Voorintholt viert zijn 40-jarig jubileum bij Introdans. Roel staat bekend als een man met veel passie en durf in het vak. Dit jubileum laten zijn collega’s dan ook niet zomaar voorbijgaan: er wordt een verrassingsgala georganiseerd.
Na zijn periode als danser is Voorintholt nooit meer weggegaan bij Introdans. Maar wat nou als zijn voorganger nooit geblesseerd was geraakt? “Dan had ik heel erg mijn best gedaan om toch op een andere manier bij Introdans te komen, want ik vond het een heel sympathiek gezelschap”, glimlacht Voorintholt.
Na zijn periode als danser heeft Voorintholt een zelfstandige jeugdafdeling opgezet. In 2005 is hij artistiek directeur geworden van Introdans. Zo'n lange periode is bijzonder: “Het is wel gek dat de mensen met wie ik werk jong blijven.” De directeur is zich dan ook bewust van zijn leeftijd, “De dansers die er nu zijn, waren toen ik hier aan het dansen was nog niet eens geboren.”
“Ik hoor nu echt bij de senioren van introdans. Dat is wennen af en toe, maar vervult mij ook met trots.”
Roel Voorintholt
“Door de jaren heen heb ik Introdans zien ontwikkelen.” Er is een aantal mensen in het bedrijf dat ook al lang voor de organisatie werkt. Zoals Diane Matla, repetitor bij Introdans. Matla is drie jaar later met dansen begonnen. Volgens haar heeft het enorm goed uitgepakt dat Voorintholt directeur is geworden: “Hij is ambitieus en heeft durf. Als danser moet je ook lef hebben, maar ook later in zijn carrière als directeur heeft dat goed uitgepakt.”

'Ik doe gewoon mijn werk'

12 april wordt het jubileum groots gevierd met een verassingsgala bij Musis in Arnhem, waar een reis wordt gemaakt langs de carrière van Voorintholt. De directeur mag dan ook nog niets zien van de repetities, tot zijn grote frustratie. “Normaal ga ik altijd even kijken bij de dansers of het goed gaat met iedereen en of iedereen nog gezond is.” Volgens Voorintholt was een groot gala als dit niet nodig geweest: “Dat hoeft helemaal niet! Ik doe gewoon mijn werk, maar het schijnt dat ik dit niet in de hand heb”, lacht Voorintholt. “Dus ik moet mij daar maar aan overgeven.”