Achterhoek

Levensredder Jesse opent binnenkort deuren eigen pand

Levensredder Jesse opent binnenkort deuren eigen pand
Levensredder Jesse opent binnenkort deuren eigen pand © REGIO8
SILVOLDE - Jesse van de Gevel opent binnenkort de deuren van zijn eigen pand waar hij EHBO-cursussen zal gaan geven. Met zijn bedrijf REDDEN hoopt hij mensen aan te sporen om Eerst Hulpverlening te kunnen geven.
"Ik vind het heel belangrijk dat iedereen, op het moment dat er iets gebeurt, weet wat die moet doen", aldus Jesse. "Ik heb altijd al de droom gehad om een eigen trainingslocatie te openen. In februari heb ik die kans gekregen en met beide handen aangepakt." Als tiener reed de twintigjarige op zijn scooter rond om mensen te redden die in acute nood kwamen, bijvoorbeeld door ze te reanimeren. Nu heeft de jonge levensredder zijn eigen bedrijf REDDEN opgestart in Silvolde, waarmee hij eerste hulp-cursussen aanbiedt en met name jongeren hoopt te bereiken.
Jesse biedt vanaf 1 april allerlei cursussen aan die te maken hebben met eerste hulp, zoals eind april de Achterhoekse Jeugd Eerste Hulp Dagen, waarmee kinderen en jongeren op één dag zoveel mogelijk informatie krijgen. De jonge Julian wil daar graag aan meedoen: "Er is laatst op onze school iemand flauwgevallen. Ik wilde toen helpen maar ik wist niet wat ik moest doen. Ik zou dat graag willen leren." Volgens Jesse is dat precies waar zijn bedrijf voor is: "Dat gaan we doen door middel van workshops en activiteiten."