Arnhem en omstreken

Bewoners Bronbeek trots op beschermvrouwe: 'Bijzonder dat prinses langskomt'

Prinses Beatrix in gesprek met de burgemeester van Arnhem
Prinses Beatrix in gesprek met de burgemeester van Arnhem © RTV Connect
ARNHEM - Na een valpartij met als gevolg een botbreuk, ging het vrijdagochtend na een paar weken uitstel toch door: prinses Beatrix bezocht Bronbeek vanwege het 160-jarig bestaan. Het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek ontving de prinses met open armen.
De commandant van Bronbeek, Karel van Dreumel, ontvangt de prinses met een toespraak: “Door uw bezoek is het een onvergetelijk jubileum.” De ontvangsthal van Bronbeek zit vol met bewoners, medewerkers en vrijwilligers van het tehuis. De prinses is tien jaar geleden voor het laatst in het tehuis op bezoek geweest en droeg toen nog de titel koningin. “Zij is beschermvrouwe, dus het is wel heel mooi dat ze hier langs komt,” vertelt meneer Visser die in het tehuis woont. Het is volgens hem belangrijk om te laten zien hoe het met het tehuis gaat.
Verslaggever Aniek Beekman zag hoe de bewoners van Bronbeek reageerden op het bezoek van de prinses:

'Kom later nog eens terug'

Er wordt verteld over de nieuwe vaste tentoonstelling van het museum, alleen kan de prinses daar nog geen kijkje nemen. De tentoonstelling is nog niet klaar. “Ik hoop dat u misschien op een druilerige middag stiekem een keer langs komt, misschien wel met uw kleindochters, om een kijkje te nemen bij onze tentoonstelling,” grapt commandant Van Dreumel.
De prinses gaat in gesprek met bewoners over hun verleden en hoe zij bij Bronbeek terecht zijn gekomen. “Je kon merken dat het haar interesseerde en ze begreep ook dat het een band schept als je allemaal hetzelfde hebt meegemaakt”, glimlacht Visser.