Arnhem en omstreken

Wandelroute Vierdaagse voortaan definitief door Weurt-Noord

.
. © RN7
BEUNINGEN - De route van de Vierdaagse gaat voortaan definitief door de Pastoor van der Marckstraat in Weurt-Noord. Dat hebben de gemeente Beuningen en Henny Sackers, de marsleider van de wandeltocht, donderdag bekendgemaakt.
In 2015 was er noodgedwongen een omleiding via Weurt-Noord en vorig jaar vond er een succesvolle pilot plaats via deze route. De deelnemers aan de 105de Vierdaagse krijgen deze zomer dus wederom een bijzondere doortocht door de Pastoor van der Marckstraat. In 2015 en 2022 maakten omwonenden en andere Weurtenaren er een groot feest van, met veel aankleding en muziek.

Aanpassing blijkt groot succes

De gemeente Beuningen kreeg naderhand veel lof toegezwaaid van de wandelaars, die dit zeer konden waarderen zo op het einde van de tweede wandeldag. Volgens de lopers gaf het hun een echte 'boost'.
Dankzij enkele wijzigingen in het traject in Nijmegen is de route dit jaar definitief korter geworden, waardoor extra ruimte ontstond. De omleiding in 2015 was noodzakelijk vanwege werkzaamheden bij de Van Heemstraweg en was bedoeld als eenmalig. Deze aanpassing bleek uiteindelijk een groot succes en wordt nu dus vaste prik.

Routewijziging vrij zeldzaam

De gemeente heeft de structuur van de straat enigszins aangepast om de wandelaars een veilige doorgang te bieden. Aan de belangrijkste voorwaarde, namelijk dat de straat breed genoeg is, kan worden voldaan. De route door de Pastoor van der Marckstraat is zo'n 350 meter lang.
De huidige routewijziging is volgens marsleider Henny Sackers vrij zeldzaam. Er komen wel vaker verzoeken van bewoners om de wandelroute enigszins aan te passen, maar daar kunnen we meestal niet aan voldoen, aldus de marsleider. De gemeente Beuningen is Henny Sackers dankbaar voor diens medewerking.