Gelderland

Ook gedumpt drugsafval gevonden in buitengebied Winterswijk

Ook gedumpt drugsafval gevonden in buitengebied Winterswijk
Ook gedumpt drugsafval gevonden in buitengebied Winterswijk © Willem Saris
WINTERSWIJK - Ook in het buitengebied van Winterswijk is vermoedelijk drugsafval gedumpt. Wijkagent Willem Saris vond een vat met chemisch goed op dezelfde dag dat er in Vragender twee drugsvaten werden gevonden.
Passanten vonden het vat met vermoedelijk drugsafval maandag aan de Esinkweg. Volgens de wijkagent gaat het waarschijnlijk om tweehonderd liter chemisch drugsafval dat in het vat zat. “De officiële bevestiging moeten we nog krijgen, maar gelet op alles gaan we daar wel vanuit”, zegt Saris. Het vat met afval is inmiddels afgevoerd van de locatie. Er was geen sprake van een lekkage of bodemverontreiniging. De politie is een onderzoek gestart.
Het vat in Winterswijk werd op dezelfde dag gevonden als de vermoedelijke drugsvaten in Vragender. “We weten we niet of er een connectie is, maar kunnen het ook niet uitsluiten”, zegt wijkagent Saris, die een oproep doet aan mensen met meer informatie om zich te melden. “Over het storten van het afval, maar ook over mogelijke productielocaties.”