Rivierengebied

Politiek in Druten wil hogere startersleningen koopwoningen

.
. © Freepik
DRUTEN - Dorpslijst Horssen wil dat er in de gemeente Druten voor starters meer mogelijkheden komen om een huis te kopen. Dat kan bijvoorbeeld door het maximale bedrag voor een starterslening fors te verhogen, zo stelt raadslid Marrie van Rijn van Dorpslijst Horssen.
Momenteel kan men in Druten bij de gemeente een maximale starterslening afsluiten van bijna 236.000 euro, terwijl de goedkoopste nieuwbouwwoning in de gemeente Druten ongeveer 300.000 euro kost.

Raadsvragen over startersleningen

In buurgemeente West Maas en Waal kunnen starters een beduidend hogere lening afsluiten. Daar bedraagt de maximale aankoopsom van een starterslening 405.000 euro. Door deze gunstige voorwaarden zijn er volgens raadslid Van Rijn al signalen te horen in Horssen, dat de jongeren daar kiezen voor het kopen van een huis in West Maas en Waal.
Na jaren van stilstand worden er de komende jaren in Horssen veel woningen gebouwd. Voor de gemeenschap van Horssen is het belangrijk dat de jeugd er kan blijven wonen en dus een huis kan kopen. Daarom heeft Dorpslijst Horssen nu schriftelijke raadsvragen gesteld over de hoogte van startersleningen. Daarnaast wil Marrie van Rijn weten hoeveel startersleningen de laatste jaren zijn aangevraagd in de gemeente Druten.