Liemers

Fastned wil nieuwe laadstations langs snelwegen in Montferland

Fastned wil nieuwe laadstations langs snelwegen in Montferland
Fastned wil nieuwe laadstations langs snelwegen in Montferland © Fastned (type laadstation dat bij Stille Wald komt)
DIDAM - Fastned is van plan om meerdere nieuwe snellaadstations te plaatsen in de gemeente Montferland. Naast de bouw van een station op parkeerplaats het Stille Wald langs de A18 bij Didam, is er ook een vergunning aangevraagd voor verzorgingsplaats Bergh-Zuid.
“In de regio oost Nederland zijn nog niet veel snellaadstations langs de hoofdwegen, dus Fastned vind het belangrijk om het netwerk verder te verdichten”, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Fastned zet zich in om laadstations te realiseren langs de Europese hoofdwegen. Naast de plannen bij het Stille Wald en Bergh-Zuid, wil het bedrijf ook langs de snelweg A1 bij Twello en Holten nieuwe laadstations bouwen. “Daarnaast zoekt Fastned doorlopend naar nieuwe goede plekken langs en nabij hoofdwegen voor de realisatie van snellaadpunten”, aldus de woordvoerder.
De gemeente Montferland heeft al groen licht gegeven voor de bouw bij het Stille Wald, waar aan de overzijde bij rustplaats Geulenkamp al een snellaadstation is. Voor de bouw van het laadstation is de initiatiefnemer afhankelijk van een aansluiting op het stroomnetwerk. Dit moet voor het einde van dit jaar zijn geregeld. Ook moeten er een aantal bomen worden gekapt voor de aanleg. Deze worden gecompenseerd door nieuwe bomen te planten op dezelfde rustplaats.