Rijk van Nijmegen

Wijchen krijgt er een nieuwe basisschool bij

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Komend schooljaar opent er een nieuwe basisschool in Wijchen. De naam van de basisschool wordt de Bonte Boomhut en is een samenwerkingsverband tussen kinderopvang de Eerste Stap en samenwerkingsstichting Kans en Kleur. Het is een basisschool met een vernieuwd concept, het is een Leer- en Ontwikkelcentrum, ook wel een LOC genoemd.
De Bonte Boomhut zal zich gaan vestigen in een bijgebouw van Kindcentrum Westwijzer aan op het Blauwe Hof. Het zal hier tot 2028 blijven en daarna zal de Bonte Boomhut verhuizen richting nieuwbouwwijk De Groene Geest. Deze wijk zal in de aankomende jaren aangelegd worden in Wijchen.
“De start van de nieuwe basisschool op deze locatie is ook met het oog op de nieuwe wijken Groene Geest en De Vormers. Op termijn moet voor die wijken een nieuw schoolgebouw neergezet worden. En daar sorteren we nu al op voor door deze nieuwe school in deze buurt te huisvesten,” zo zegt wethouder Twan van Bronkhorst.

Vernieuwd concept

De Bonte Boomhut is een basisschool met een nieuw concept, een Leer- en Ontwikkelcentrum. De school heeft een aantal ideeën waarmee ze dit willen waarmaken. Naast het onderwijs, vind de school het belangrijk om zich bezig te houden met het welzijn en kennis van het kind. Kinderen hebben een eigen ontwikkelplan. Het onderwijs en opvang wisselen elkaar af en drie vaste dagen in de week duren van 8.30 tot 17.00 uur. Ook gaan de kinderen zich leren ontwikkelen met behulp van professionals. De school wil dat de kinderen en professionals van en met elkaar leren.
De Bonte Boomhut start met een leeftijdsgroep met kinderen van 4 tot 6 jaar. Het uiteindelijke doel van het LOC is om kinderen opvang te bieden en les te geven van 0 tot 12 jaar.