Achterhoek

Music Show Scotland treedt nog één keer op buiten Borculo

Music Show Scotland treedt nog één keer op buiten Borculo
Music Show Scotland treedt nog één keer op buiten Borculo © REGIO8
De slotshow van Music Show Scotland vindt zaterdag plaats in de Rotterdamse evenementenlocatie Ahoy. De show met Schotse muziek en dans heeft de afgelopen vijftien jaar door heel Europa getoerd en vertrekt nog één keer uit Borculo om op te treden.
"Er zijn twee woorden, voldoening en trots", blikte de man achter de show, Hans Beerten, eerder terug op de afgelopen jaren. "Ik denk dat alle spelers die meegedaan hebben, die in al die grote hallen in Europa hebben gespeeld, dat zij straks als het klaar is daaraan terugdenken met een grote glimlach op het gezicht."
Music Show Scotland begon ooit in sporthal 't Timpke in Borculo en heeft inmiddels in de grootste zalen van Europa gestaan. Na de show in Ahoy gaat de voorstelling niet opnieuw toeren. "Alle materialen, ons hele kasteel en alle techniek, wordt bij ons in het magazijn opgeslagen", legt de directeur uit. "Dan moeten we wachten tot we onze nieuwe locatie voltooid hebben en dan gaat het weer gebeuren."
Onder de naam 'The Castle' wil Beerten de grootste concerthal van de Achterhoek in Borculo neer te gaan zetten. In het kasteel gaan drie- tot vierduizend bezoekers passen. "In de hele regio, bijna de hele Achterhoek en zelfs Twente is niets dat vergelijkbaar is met wat wij van plan zijn", vertelt de directeur.
De concerthal moet niet alleen een podium bieden aan zijn eigen Music Show Scotland, maar ook aan andere grote artiesten: "Als je naar artiesten wil moet je al heel snel naar Ziggo Dome, AFAS Theater of Rotterdam Ahoy, hier in het oosten is niks. Maar er is wel heel veel vraag naar."