Achterhoek

N316 van Zeddam naar Doetinchem bijna twee maanden dicht

N316 van Zeddam naar Doetinchem bijna twee maanden dicht
N316 van Zeddam naar Doetinchem bijna twee maanden dicht © REGIO8
De N316 van Lengel naar Doetinchem wordt bijna twee maanden afgesloten in één rijrichting. Netbeheerder Liander voert werkzaamheden uit om het elektriciteitsnetwerk in de gemeenten Doetinchem en Montferland te verzwaren.
"Gemotoriseerd verkeer kan vanaf Doetinchem wél naar het zuiden rijden, maar niet andersom", laat Liander weten over de werkzaamheden. De N316 is van donderdag 2 maart tot vrijdag 28 april in één richting afgesloten tussen de rotonde met de Terborgseweg bij Zeddam en de aansluiting met de snelweg A18 bij Doetinchem.
De Europaweg richting de stad en de op- en afritten van de snelweg worden niet afgesloten. In de weekenden is de N316 wel open in allebei de rijrichtingen.
Het verkeer in de Achterhoek zal flink last hebben van de afsluiting. Er is een omleidingsroute ingesteld via Etten, over de Slingerparallel N317. In opdracht van Liander wordt vooral naast de bestaande wegen gewerkt.
"Hierdoor is het in geval van calamiteiten voor de nood- en hulpdiensten altijd mogelijk om de N316 ook van zuid naar noord te gebruiken", laat Liander weten. "Door onder rotondes te boren, blijven deze zoveel mogelijk bereikbaar."

Verzwaren netwerk

Tijdens de werkzaamheden wordt een nieuwe middenspanningsverbinding aangelegd tussen het hoogspanningsstation aan de Keppelseweg in Doetinchem en een regelstation aan de Oude Tramweg bij Lengel. Door boringen moeten de kabels in de grond worden gelegd.