Arnhem en omstreken

Turks volkslied klinkt vanaf Eusebiustoren Arnhem voor Giro555

RTV Connect sprak met de Arnhemse burgemeester over de actiedag voor Giro555
RTV Connect sprak met de Arnhemse burgemeester over de actiedag voor Giro555 © RTV Connect
ARNHEM - Het Turks volkslied klinkt woensdagavond om 18:00 uur vanaf de Arnhemse toren van de Eusebiuskerk tijdens de inzameling dag voor Giro555.
Dat vertelt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch tijdens de Giro555-uitzending bij streekomroep RTV Connect.
Ook de streekomroep staat tijdens deze dag in het teken van het inzamelen van geld voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De Arnhemse burgemeester zegt in gesprek met presentator Eelco Walraven dat de Gelderse hoofdstad meeleeft met de getroffenen van het natuurgeweld.
"Je ziet dat de aardbeving direct onze stad bereikt en direct onze wijken raakt en bereikt omdat heel veel inwoners van onze stad ook gewoon hele directe familieleden hebben verloren daar. Onze stad leeft mee, het is niet alleen de Turkse gemeenschap maar ook de Syrische gemeenschap, maar eigenlijk ook de hele Arnhemse gemeenschap. Het is gewoon heel hartverwarmend om te zien hoe ook heel Arnhem betrokken is.."
Marcouch is vandaag lid van het belpanel tijdens de acties om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de ramp via Giro555.
Arnhem besloot vorige week om per inwoners een euro te doneren aan Giro555. Marcouch licht toe: "Het stadsbestuur heeft dat besloten omdat dat ook een manier is om dat gevoel en die betrokkenheid van onze stad ook te uitten. Er is nood; de mensen zijn dakloos, er is behoefte aan zorg, aan voedsel en aan schoon water. Op die manier kunnen we helpen: we moeten mensen zien en onze solidariteit betuigen door hele concrete acties. Dat is het minste dat we kunnen doen maar het is net zo belangrijk om er gewoon te zijn voor je buren, voor je collega's voor de kinderen op school. Mensen zijn ook heel direct echt betrokken."